Cum putem monta o imagine ISO in Windows 8

Unul dintre feature-urile importante ale Windows 8 este acela ca utilizatorii pot monta imagini ISO fara a mai fi necesar sa apeleze la aplicatii third-party. Fata de sistemele Windows anterioare, in care recomandam sa se foloseasca aplicatia gratuita Virtual CloneDrive tuturor celor care trebuiau sa monteze imagini ISO fie pentru a instala diverse software-uri, fie pentru a juca anumite jocuri, in Windows 8 puteti folosi direct sistemul pentru a face acest lucru (optiunea de Mount este disponibila atat in meniul de click-dreapta cat si in noul Windows Explorer).

Cum montam o imagine ISO in Windows 8?

Prima metoda este cea mai simpla: pur si simplu dati click-dreapta pe imaginea pe care doriti sa o montati, apoi selectati Mount din meniul afisat.

mount-iso-windows-8

A doua metoda implica selectarea imaginii ISO in Windows Explorer. Windows 8 va detecta automat ca este vorba de o imagine ISO si va afisa un alt tab in Windows Explorer, si anume Disc Image Tools. Deschideti tab-ul respectiv, selectati Manage si apoi dati click pe optiunea Mount.

mount-image-windows-explorer

Veti observa ca imaginea ISO a fost montata ca drive virtual.

virtual-drive

Implicit, sistemul va alege pentru noul drive prima litera disponibila, insa aceasta poate fi schimbata din Disk Management.

Nota: In testele efectuate, nu toate imaginile ISO au putut fi montate direct din Windows 8.

STEALTH SETTINGS – How to mount an ISO image in Windows 8

Cum putem monta o imagine ISO in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment