Cum putem reactiva dialogul de confirmare atunci cand stergem ceva in Windows 8

Utilizatorii Windows 8 au observat cel mai probabil (daca nu, acum aflati motivul de ce va dispareau fisiere pe care apoi le gaseati in Recycle Bin) ca spre deosebire de sistemele anterioare, in noul Windows OS, Microsoft a dezactivat mesajul de confirmare pentru stergea fisierelor. Daca inainte destui utilizatori gaseau dialogul de confirmare ca fiind oarecum iritant (mai ales cand trebuiau sa stearga fisiere consecutiv), cu siguranta ii vor simti lipsa imediat ce vor incepe sa stearga fisiere din greseala, fara nici o prevenire.

delete-confirmation-dialog

Cum reactivam dialogul de confirmare pentru stergerea fisierelor in Windows 8? Simplu.

  • dati click-dreapta pe iconita Recycle Bin de pe Desktop
  • selectati Properties din meniul afisat

recycle-bin-properties

  • in fereastra deschisa, bifati optiunea Display delete confirmation dialog, si dati click pe OK

display-delete-confirmation-dialog

Si gata. De acum, ori de cate ori veti trimite un fisier in Recycle Bin (intentionat sau nu), dialogul de confirmare a stergerii va fi afisat.

STEALTH SETTINGS – How to re-enable delete confirmation dialog in Windows 8

Cum putem reactiva dialogul de confirmare atunci cand stergem ceva in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment