OS X EL CAPITAN (10.11) – Compatibilitate

In luna septembrie 2015, Apple pregateste lansarea noilor sisteme de operare iOS si OS X, dar si noi device-uri. iPhone 6S, iPhone 6S Plus dar si noi modele de iPad, iMac, MacBook Pro si MacBook Air sunt asteptate sa fie lansate de Apple in aceasta luna.

Noul sistem de operare pentru Mac, EL CAPITAN, va lua locul actualului OS X Yosemite. Numele “El Capitan” este cat se poate de potrivit pentru noul sistem de operare OS X. Da, Apple raman inspirati in continuare de natura. :) Cum la partea de interfata grafica / design nu se schimba foarte multe, iar motorul de baza ramane tot Yosemite, numele “El Capitan” pica perfect. “El Capitan” fiind numele unei stanci / formatiuni muntoase din Parcul National Yosemite din Statele Unite.

os-x-el-capitan

Lansat inca din luna iulie in versiune beta pentru developeri, Apple nu a publicat momentan pe pagina oficiala data lansarii OS X El Capitan in versiune finala si nici device-urile care vor fi compatibilie cu noul sistem de operare. Putem insa sa vedem care-i sunt cerintele de sistem si sa vedem lista sistemelor Mac compatibile.

OS X El Capitan va putea fi instalat si rulat pe:

  • iMac (lansat la jumtatea lui 2007 sau mai nou)
  • MacBook Air (final 2008 sau mai noi)
  • MacBook (final 2008 Aluminum, inceput 2009 sau mai nou)
  • Mac mini (inceputul lui 2009 sau mai nou)
  • MacBook Pro (jumatatea / finalului lui 2007 sau mai nou)
  • Mac Pro (inceput 2008 sau mai nou)
  • Xserve (inceputul lui 2009)

Dupa cum se poate observa, toate device-urile Apple care suporta OS X Yosemite, vor fi compatibile si pentru OS X El Capitan.

OS X EL CAPITAN (10.11) – Compatibilitate

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment