Setup Bluetooth Connection on BlackBerry Desktop Manager – Turn on Bluetooth Support

Multi posesori de intampina probleme la conectarea device-ului prin Bluetooth cu PC-ul / notebook-ul, via BlackBerry Desktop Manager.
BlackBerry Desktop Manager ofera doua posibilitati de conectate / sincronizare a smartphone-ului cu calculatorul. Cea mai rapida conexiune pentru transfer date si sincronizare (BlackBerry Synchronize) este cea prin cablu USB, insa metoda comoda pentru a sincroniza Calendar, Tasks, MemoPad & Address Book, este prin Bluetooth.
Problema cea mai frecventa este lipsa disponibilitatii de conectare Bluetooth intre BlackBerry Desktop Manager si  laptop / PC, chiar daca sunt instalate toate driverele de conectare Bluetooth (Bluetooth Monitor / Bluetooth File Transfer).

no bluetooth connection

Daca mariti imaginea de mai sus, o sa observati ca este imposibil de pornit conexiunea Bluetooth din BlackBerry Desktop Manager. Casuta din dreptul optiunii Turn on Bluetooth support este indisponibila.

In cazul nostru este vorba de un device BlackBerry Curve 8320 si un notebook Toshiba Satellite A300 1QE (PSAGCE) / OS Microsoft Windows 7. O sa dam indicatiile pentru aceste device-uri, insa si pe alte modele de device-uri rezolvarea este similara.

How to setup / activate Bluetooth Support in BlackBerry Desktop Manager.

Presupunem ca aveti deja instalat BlackBerry Desktop Manager  :-)

1. Instalati driverul Microsoft Windows Bluetooth Stack & Turn ON Bluetooth Adapter.
MS Bluetooth este driverul comun care va ajuta sa conectati si alte telefoane mobile / smart phone-uri la PC / laptop. (ex. Nokia via NOKIA PC Suite)

2. Uninstall PC Bluetooth Stack by TOSHIBA !! Este foarte important ca atat software-ul cat si driverele incluse in BT-Stack sa nu fie instalate pe PC / laptop. Este cauza principala care impiedica pornirea conexiunii Bluetooth in BlackBerry Desktop Manager.

3. Download & Install : WIDCOMM 6.2.0.8500 Bluetooth Drivers (compatibilitate Windows Vista si Windows 7). BROADCOM este un driver Bluetooth compatibil pe majoritatea sistemelor PC / notebooks.

BCMLogo

Download Broadcom : WIDCOMM 6.2.0.8500 Bluetooth Drivers

Unzip & run setup.exe din arhiva (AS35-Wireless Lan b+g (Broadcom).zip) de mai sus. Dupa instalare trebuie sa dati un restart.

4. Activati si configurati Bluetooth pe device.

Turn ON Bluetooth : Manage Connections .

bluetooth on

Bluetooth Options : Discoverable : YES.

bluetooth options

Bluetooth Paired Devices:

Creati conexiunea intre laptop si device-ul BlackBerry. Nu este nevoie sa porniti BlackBerry Desktop Manager. Conexiunea (paired) trebuie sa se faca prin Bluetooth Monitor (instalat la punctul 1.)

paired devices

5. Deschideti BlackBerry Desktop Manager si mergeti la Options -> Connection Options.

Turn ON Bluetooth support & Configure Bluetooth.

Bluetooth PIN Connected

OK. S-a realizat conexiunea Bluetooth intre BlackBerry Device si BlackBerry Desktop Manager. Acum puteti utiliza BlackBerry Synchronize pentru Calendar, Tasks, MemoPad & Address Book.

Ca aceasta conexiune sa fie realizabila si pe viitor, renuntati la Bluetooth Stack by TOSHIBA sau la software-ul de Bluetooth pentru PC-ul / laptop-ul dvs. Noi am testat pe laptop-uri Toshiba Satellite A300 / Toshiba Satellite A200 si smartphone-uri BlackBerry Curve 8320 & BlackBerry Pearl 8120.
Sisteme de operare laprop-uri: Microsoft Windows 7
BlackBerry OS:  v.4.5.0.52
BlackBerry Desktop Manager v 5.0.

Download Other BlackBerry Apps.

How to setup / activate Bluetooth Support in BlackBerry Desktop Manager
Stealth Settings – BlackBerry Apps & Tutorials

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Articles

/ / / / / / /
Tags: / / / / /
Back to top button