Activare / Dezactivare PING (ICMP Echo Request) pe Windows Vista .

Mai exact, la ce foloseste ICMP Echo Request ? ICMP, permite unui calculator care are instalat Windows Vista, sa raspunda sau nu la ping-ul unui alt calculator. Windows Vista, are blocat by default acest serviciu din Firewall. Pentru activarea ICMP Echo Request, fara a dezactiva Firewall, trebuie sa urmati cativa pasi simpli.

1. Deschideti command prompt cu privilegii de Administrator. (in start – > start search -> scrieti cmd -> click-dreapta pe cmd.exe -> Run as Administrator)

2. Copiati urmatoarea linie de comanda si apasati enter. :

netsh firewall set icmpsetting 8 enable

fw cmd

Pentru a dezactiva (sa nu mai raspunda la PING) din nou, in loc de “enable” in capatul liniei de comanda, scrieti “disable” :

netsh firewall set icmpsetting 8 disable

.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment