Cum putem ascunde item-uri din Control Panel in Windows

Control Panel este utilitatea cea mai importanta din sistemele de operare Windows, prin intermediul acesteia utilizatorii avand posibilitatea sa configureze setarile de sistem in functie de preferinte. O modalitate simpla de a lista toate item-urile care pot fi configurate in Windows cu ajutorul Control Panel este sa setati vizualizarea acestora sub forma de iconite (Small icons sau Large icons) din meniul drop-down afisat in dreptul optiunii View by (coltul dreapta-sus, sub Search).

control-panel-all-items

Cel mai probabil insa, la fel ca majoritatea utilizatorilor Windows, nu veti avea nevoie sa folositi mare parte din item-urile listate in Control Panel, motiv pentru care este recomandat sa ascundeti item-urile respective, in primul rand pentru a va asigura ca acestea nu vor fi accesate de niciun alt utilizator al computerului, si, de ce nu, pentru a da panoului de control al sistemului un aspect mai curat si mai ordonat.

Cum putem ascunde item-urile nefolosite din Control Panel in Windows?

  • deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run si dati Enter)
  • navigati catre HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
  • in panoul din dreapta, creati intrarea DWORD DisallowCpl careia ii veti da valoarea 1

 disallowcpl-registry

  • apoi, in partea stanga, dati click dreapta pe key-ul Explorer si creati subkey-ul DisallowCpl (selectati New > Key)

create-disallowcpl-reg-key

  • sub DisallowCpl, in partea dreapta, creati intrari String pentru fiecare item pe care doriti sa il ascundeti in Control Panel (de exemplu Speech Recognition), carora le veti modifica valoarea in numele exact al respectivelor item-uri (daca vreti sa ascundeti item-ul Location and Other Sensors din Control Panel, creati intrarea String Location sub key-ul DisallowCpl, apoi dati intrarii respective valoarea Location and Other Sensors)

hide-control-panel-items

Dupa ce veti face modificarile necesare in registri pentru ascunderea item-urilor nefolosite din Control Panel, inchideti regedit si dati un restart sistemului. Dupa restart veti observa ca lista de item-uri din Control Panel va contine doar item-urile pe care le folositi (sau la care doriti sa aveti acces dvs si ceilalti utilizatori). Succes!

Nota: Inainte de a efectua orice modificari in registri de sistem creati un backup al acestora sau un restore point pentru sistem pentru a evita eventuale consecinte neplacute.

STEALTH SETTINGS – How to hide Control Panel items in Windows

Cum putem ascunde item-uri din Control Panel in Windows

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.