Cum putem dezactiva informatiile despre locatiile din fotografiile facute cu iPhone-ul

Majoritatea utilizatorilor iPhone, atunci cand seteaza dispozitivul pentru prima folosire, activeaza si Location Service pentru Camera App. Acest lucru inseamna ca de fiecare data cand veti face o fotografie cu aplicatia default pentru Camera, aceasta va inregistra informatii despre locatia dvs (GPS EXIF data), cum ar fi longitudinea, latitudinea si altitudinea (informatii pe care terte persoane le pot folosi pentru a afla exact locatia unde a fost facuta poza).

location-informations

In cazul in care nu doriti ca informatiile despre locatie sa fie disponibile in fotografiile pe care le faceti cu iPhone-ul din dotare, urmati instructiunile de mai jos pentru a dezactiva includerea acestora in respectivele fotografii.

Cum dezactivam Location Services pentru Camera App pe dispozitivele iPhone?

  • deschideti Settings, apoi selectati Privacy din meniu

iPhone-privacy

  • dati tap pe Location Services, apoi identificati Camera din aplicatiile listatea ca folosesc informatii despre localizare
  • trageti slider-ul din dreptul Camera de la dreapta la stanga (acesta trebuie sa devina gri din verde) pentru a dezactiva includerea informatiilor despre locatie in fotografiile facute cu aplicatia respectiva

location-services

Si gata. De acum inainte, fotografiile facute cu Camera App de pe iPhone-ul dvs nu vor mai contine informatii despre locatiile unde acestea au fost facute.

Nota: Tutorialul este valabil doar pentru aplicatia default pentru Camera a dispozitivelor iPhone (nu si pentru aplicatii third-party pentru camera descarcate din App Store).

STEALTH SETTINGS – How to disable location informations from your iPhone photos

Cum putem dezactiva informatiile despre locatiile din fotografiile facute cu iPhone-ul

About the author

stealth

Leave a Comment