Cum putem uploada poze de pe iPhone pe Flickr fara ajutorul vreunei aplicatii mobile

Dupa update-ul facut in urma cu cateva saptamani, Flickr a ajuns sa fie cel mai mare serviciu de stocare foto si video online, oferindu-le tuturor utilizatorilor spatiu gratuit de 1 TB (aproximativ 500.000 de poze de 6.5 MP).

new-flickr

Din pacate Flickr nu are aplicatiile mobile puse la punct (cel putin nu cea pentru iOS), acestora lipsindu-le deocamdata anumite feature-uri pe care utilizatorii si le-ar dori, si anume posibilitate de a uploada automat online pe contul Flickr pozele si videoclipurile facute cu smartphone-ul.

Desi pot apela la anumite aplicatii iOS (cum ar fi Flickring for Flickr) pentru a sincroniza automat pozele facute cu iPhone-ul cu contul de Flickr, utilizatorii care nu doresc sa cheltuiasca bani pe astfel de aplicatii (pretul aplicatiei mentionate mai sus este de 1.99$) sau care doresc sa poata face acest lucru manual (uploadarea pozelor si a videoclipurilor), pot folosi metoda urmatoare, care nu necesita folosirea vreunei aplicatii iOS (aceasta metoda necesita insa folosirea unui PC sau Mac).

flickring

Cum putem face backup pozelor si videoclipurilor de pe iPhone pe Flickr?

In primul rand va trebui sa activati Photo Stream pe dispozitivul iOS (aceasta optiune este activata in mod implicit cand este adaugat contul iCloud. In cazul in care aceasta a fost dezactivata, o puteti reactiva din Settings > iCloud > Photo Stream > Turn on My Photo Stream).

turn-on-photo-stream-iPhone

Apoi setati iCloud pe PC-ul sau Mac-ul din dotare (pentru a seta iCloud pe PC urmati instructiunile Apple de aici, iar pentru Mac urmati instructiunile de aici).

Utilizatorii Windows PC vor trebui sa downloadeze si sa instaleze iCloud Control Panel, apoi sa activeze optiunea Photo Stream pe acesta (astfel, pozele si videoclipurile de pe iPhone facute in ultimele 30 de zile vor fi downloadate automat pe PC in folderul My Photo Stream din My Pictures. De asemenea, vor fi downloadate pe PC si toate pozele si videoclipurile pe care le veti face de acum incolo. Pozele mai vechi de 30 de zile vor trebui copiate manual pentru a le face backup).

icloud-control-panel-backup-photo-stream

Pentru a uploada pozele si videoclipurile de pe iPhone sincronizate cu PC-ul pe Flickr, va trebui sa descarcati si sa instalati aplicatia PhotoSync. Dupa configurare, aceasta va uploada toate pozele din folderul My Photo Stream pe contul dvs. de Flickr.

sync-iPhone-photos-to-flickr

Si gata. Urmand aceasta metoda, veti avea backup dublu la pozele si videoclipurile de ie iPhone (atat local, pe PC, cat si online, pe Flickr).

Download iCloud Control Panel pentru Windows.

Download PhotoSync.

Nota: Metoda compatibila cu iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad si iPod Touch.

STEALTH SETTINGS – How to upload iPhone pictures toFlickr without using any mobile app

How to » Downloads » Cum putem uploada poze de pe iPhone pe Flickr fara ajutorul vreunei aplicatii mobile

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment