Fa parola de la iPhone greu de ghicit cu CodeScrambler

Atunci cand vine vorba de securitatea datelor si a informatiilor stocate pe telefoanele (smartphone-urile si tabletele) din dotare, cel mai sigur este sa folosim o parola (cod) puternica (a se intelege lunga si “incurcata”) formata din cifre. De cele mai multe ori, utilizatorii care folosesc parole pentru a restrictiona accesul altor persoane la telefoanele personale, se opresc la parole simple, formate in general din 4 numere (numarul minim de caratere cerut Pentru parola), pentru a se asigura ca le vor tine minte si le vor putea introduce usor atunci cand doresc sa foloseasca telefonul. Insa acest lucru poate fi in unele cazuri in dezavantajul utilizatorilor, avand in vedere ca acceasi parola tastata de mai multe ori in preajma acelorasi persoane le permite respectivelor persoane sa ghiceasca parola de acces la telefon.

Solutia pentru utilizatorii iPhone care doresc sa imbunatateasca securitatea telefonului, insa nu doresc sa foloseasca o parola puternica (sau lunga) de teama de a nu o uita, se numeste CodeScrambler.

CodeScrambler

CodeScrambler este un tweak pentru iOS disponibil din Cydia Store (pentru a avea acces la Cydia trebuie sa aveti jailbreak facut la dispozitiv) care le permite utilizatorilor sa foloseasca parole scurte (chiar si formate din patru caractere) si usor de retinut, si totodata mareste securitatea telefonului amestecand tastele de pe tastatura virtuala de fiecare data cand aceasta este afisata. Astfel sansele ca o terta persoana sa reuseasca sa ghiceasca parola devin aproape nule.

CodeScrambler poate fi gasit si descarcat din Cydia la pretul de 0.99$, un pret relativ destul de mic daca va numarati printre cei care pun pret pe intimitate si pe securitatea datelor stocate in telefoanele personale.

STEALTH SETTINGS – Make your iPhone Password hard to guess using CodeScrambler

How to » Curiosity » Fa parola de la iPhone greu de ghicit cu CodeScrambler

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment