Cum putem genera un raport al bateriei laptopului/tabletei in Windows 8

In timp, capacitatea de incarcare a bateriei unui laptop (sau a unei tablete) scade destul de mult, ajungand la o autonomie de sub o ora (in unele cazuri chiar sub jumatate de ora) fata de autonomia initiala de cateva ore, semn ca aceasta trebuie schimbata inainte de a ceda de tot.

Noul sistem de operare Windows 8 include un feature interesant si foarte folositor care ajuta utilizatorii de laptopuri sau tablete sa afle care este istoria de incarcare a bateriei si care este capacitatea acesteia in prezent fata de capacitatea de incarcare initiala (cand bateria era noua), in felul acesta putandu-se identifica la timp daca este cazul achizitionarii unei alte baterii.

batteryreport

Generarea unui raport pentru bateria laptopului/tabletei este foarte simplu de efectuat:

  • deschideti un Command Prompt, apoi tastati comanda powercfg /batteryreport si dati Enter.
  • raportul va fi salvat sub forma unui fisier html in C:\Users\user-name (unde user-name este numele userului dvs).

Atunci cand capacitatea de incarcare a bateriei a scazut sub jumatatea capacitatii initiale, trebuie sa va ganditi serios sa o inlocuiti cu una noua.

STEALTH SETTINGS – How to generate a battery report of your laptop/tablet in Windows 8

Cum putem genera un raport al bateriei laptopului/tabletei in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment