Cum putem simplifica si customiza kitul de instalare Windows 7 [Unattended Windows 7]

Chiar daca instalarea Windows 7 OS este mult mai simplu de efectuat decat instalarea Windows XP de exemplu, daca aceasta poate fi simplificata si mai mult, de ce sa nu o facem?

In mod obisnuit, dupa o (re)instalare fresh de sistem, trebuie sa o luam de la capat si in ceea ce priveste customizarea acestuia, cum ar fi instalarea driverelor (in cazul Windows 7 acestea sunt instalate prin Windows Update Tool, deci ca update-uri pentru Windows), refacerea tweak-urilor de registri, instalarea aplicatiilor pe care le folosim, schimbarea temei vizuale sau stergerea/dezactivarea anumitor programe instalate odata cu instalarea sistemului de operare (programe native Windows cum ar fi Media Center, Windows Games, Media Player, Internet Explorer etc). In plus, de fiecare data cand instalam Windowsul trebuie sa ne aducem aminte unde am pus coperta DVD-ului de instalare pentru a putea introduce serialul de licenta sau, daca folosim o imagine de instalare, sa ne aducem aminte in ce agenda/caiet am notat respectivul serial. Nu ar fi mai bine daca am reusi sa integram serialul in kitul de instalare pentru a nu mai fi nevoiti sa-l introducem manual pentru a ne activa Windowsul? Si nu ar fi mai bine daca am modifica setup-ul astfel incat in acelasi timp cu instalarea Windows sa ni se instaleze si aplicatiile de care avem nevoie si atat driverele pt acestea cat si driverele pentru hardware? Sau temele vizuale pe care le dorim? Ba sigur ca ar fi!

Desi acest lucru ar parea imposibil la o prima auzire (recunosc ca asa mi s-a parut si mie initial) crearea unei astfel de copii Windows 7, care sa te scuteasca de ceva munca in plus dupa reinstalarea sistemului se poate face foarte usor, cu ajutorul unor aplicatii speciale prin intermediul carora sunt create toate modificarile dorite in kitul de instalare (al Windowsului). Iar dintre toate aplicatiile de acest gen, noi ne-am gandit sa vi le prezentam pe scurt pe 3 dintre cele mai bune, si “mai” gratuite. :)

1. RT Seven Lite: aplicatia a fost special creata pentru Windows 7. Dintre toata aplicatiile gratuite cu care poti customiza kitul de instalate al OS-ului, aceasta are cele mai multe optiuni: pot fi adaugate teme vizuale noi, gadget-uri, icon-uri, screensavere, background-uri pentru desktop, logo-uri OEM si multe altele. In plus poti aplica cateva tweak-uri faine registrillor si poti sterge componente software integrate. Iar cel mai important, poti integra serialul de licenta in kit, astfel incat acesta sa nu mai fie cerut dupa instalare (unattended Windows).

RTSevenLite

2. 7 Customizer: creata tot pentru Windows 7, desi ceva mai simpla decat RT Seven Lite, este foarte usor de folosit. Ideala pentru usoare customizari si pentru a crea copii unattended (cu serial integrat) de Windows 7.

7customizer

3. Seven Unattended: aplicatia permite includerea de add-onuri, dezactivarea unor servicii, adaugarea de aplicatii si updateuri Windows, includerea driverelor si a diverselor tweakuri. Si evident crearea de copii Windows 7 cu serial de licenta integrat.

Se7enUnattended

Note: Pentru a putea folosi aceste aplicatii si pentru a customiza kitul de instalare Windows 7, mai inainte trebuie sa downloadati (free) si sa instalati Windows Automated Installation Kit. Pentru a crea copii Windows 7 cu serialul de licenta inclus trebuie sa dispuneti de un astfel de serial (aplicatiile nu vor instala un serial de la sine putere).

Cum putem simplifica si customiza kitul de instalare Windows 7 [Unattended Windows 7]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment