Cum identificam toate fisierele sau folderele ascunse pe un sistem (Windows only)

Cea mai utilizata (desi nu cea mai sigura) metoda de a pastra secrete diverse fisiere personale (sau nu) este aceea de ascundere a acestora. Cum putem ascunde un fisier (sau chiar un folder intreg)? Foarte simplu, accesand proprietatile acestuia (click-dreapta pe fisier/folder > Properties) si bifand casuta din dreptul Hidden (parta de jos a ferestrei). Pentru a vizualiza apoi fisierele ascunse, trebuie sa accesam Folder Options (in XP dam click pe Tools in Menu bar in My Computer; in Vista si 7 dam click pe Organize in ), apoi, in tab-ul View selectam Show hidden files, folders or drives.

Dar ce ne facem cand nu mai tinem minte in ce “colt” de hdd am ascuns respectivele fisiere? Sau atunci cand devenim curiosi in privinta eventualelor fisiere ascunse de ceilalti useri cu acces la computer (si sunt convins ca majoritatea avem curiozitatea asta din cand in cand…:D). Sa luam la mana fiecare folder existent ar necesita mult timp, ceea ce reprezinta o problema serioasa atunci cand tocmai timpul ne lipseste.

Find Hidden este o aplicatie portabila (nu necesita instalare) creata tocmai pentru a ajuta utilizatorii in astfel de situatii. Aceasta identifica toate fisierele (sau folderele) ascunse intr-un director, cautarea putand fi facuta in functie de cateva criterii importante:

  • tipul fisierelor
  • marimea fisierelor
  • data la care acestea au fost create
  • data la care au fost ultima data accesate

find-hidden

In plus, Find Hidden ofera si detalii despre atributele fisierelor ascunse (daca acestea sunt sau nu fisiere de sistem, sau daca sunt arhivate etc), iar rezultatele cautarilor pot fi salvate in formate text (File > Save List as). De asemenea, in Preferences puteti edita culorile interfatei, formatul datei si skinul aplicatiei.

find-hidden-preferences

Download Find Hidden files and folders.

Credit @opxbit.web.id

Nota: Aplicatie compatibila cu toate versiunile de , si .

Cum identificam toate fisierele sau folderele ascunse pe un sistem (Windows only)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.