Cum sa mutam Recycle Bin in Systray in Windows

Daca preferati ca desktopul computerului dvs sa fie cat mai curat cu putinta (adica sa nu afiseze prea multe iconuri) sau daca vi se pare ca va “impiedicati” cam des de iconita Recycle Bin-ului dar nu va indurati sa renuntati la ea din motive lesne de inteles (fisierele sterse care ajung in cosul de reciclare vor ocupa in continuare spatiu pe hdd pana cand vor fi sterse si din acesta sau poate doriti sa restaurati anumite fisiere ajunse in Recycle Bin sau poate doriti sa verificati periodic cate fisiere au fost sterse din computer – cu conditia ca acestea sa nu fi fost sterse complet cu combinatia de taste Shift+Del), exista o aplicatie cu ajutorul careia puteti muta Cosul de Reciclare al Windowsului in System Tray.

SysTray Recycler este o utilitate gratuita, care nu necesita instalare (extrageti doar continutul arhivei si dati click pe fisierul .exe) si care permite utilizatorilor Windows sa renunte la iconul Recycle Bin-ului de pe Desktop, afisandu-l in schimb in Taskbar, langa ora si data. Acesta va putea fi deschis si/sau golit direct din systray (click-dreapta pe icon) si va afisa cate fisiere contine printr-o simpla pozitionare a cursorului peste iconita sau cat spatiu ocupa fisierele din Recycle Bin.

systray-recycler

In plus, utilizatori aplicatiei vor putea sterge si fisierele temporare (Temp files) direct din systray.

clean-temp-files

La prima utilizare a aplicatiei va aparea pe monitor mesajul Manifest file has been re-initialized. (acest mesaj va aparea doar o sigura data, reaparand doar daca va fi sters fisierul manifest). Dati click pe OK, apoi dati click din nou pe SysTray Recycler.exe.

manifest-message

Puteti seta pornirea automata a SysTray Recycler odata cu Windowsul  sau golirea automata a Recycle Bin-ului in functie de numarul de fisiere continute din Options.

systray-recycler-options

Pentru a sterge iconita Recycle Bin de pe Desktop in Windows 7 sau Windows Vista, dati click-dreapta pe Desktop si selectati Personalize din meniul afisat. Apoi dati click pe Change desktop icons (in stanga ferestrei deschise), debifati casuta din fata iconitei Recycle Bin si dati click pe OK. Pentru a sterge Recycle Bin de pe Desktop in Windows XP, folositi aplicatia Microsoft TweakUI, disponibila la acest link.

Nota: Pentru a afisa SysTray Recycler permanent in Taskbar, deschideti System Tray si dati click pe Customize. Apoi selectati Show icon and notifications din meniul drop-down din dreptul Recycle Bin for the Tray.

*Credit @Solo.Dev deviantart.com

Cum sa mutam Recycle Bin in Systray in Windows

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment