Cum se seteaza un homepage pe Chrome, Firefox, Opera, Safari

Desi majoritatea internautilor stiu cum sa seteze un browser (homepage, cookies, security, privat data, etc.), in ultima vreme am intalnit multe persoane care nu stiau cum sa seteze ca homepage site-ul sau motorul de cautare pe il doreau, oricat de greu ar fi de crezut. Setarea se face foarte simplu si aproximativ asemanator pentru toate browserele.

Internet Explorer

Dati click pe Tools (coltul dreapta-sus, sub bara de Search) sau apasati combinatia de taste Alt+O. In meniul afisat selectati Internet Options, apoi dati click pe tab-ul General din fereastra deschisa. In optiunea Home Page puteti schimba pagina de pornire prestabilita cu aceea pe care o doriti dvs. Click Apply apoi OK.


Firefox / Flock

Mergeti la Tools (stanga-sus, langa File, Edit, etc.) si selectati Options din meniul afisat. In tab-ul Main, meniul de Startup, aveti optiunea sa schimbati homepage-ul cu cel dorit de dvs.


Opera

Click Tools si selectati Preferences din meniu. In fereastra afisata selectati General, apoi schimbati pagina de pornire (homepage) cu cea dorita de dvs.

Safari

Mergeti la Edit (nu cautati optiunea Tools, pt ca safari nu o are in toolbar) si selectati Preferences din meniu. In tab-ul General aveti optiunea de schimbare a homepage-ului.

editsafarihomepagesafari

Google Chrome

Mergeti la meniul Google Chrome (coltul dreapta-sus) si dati click pe Options (Optiuni in versiunea ro). In fereastra afisata aveti doua optiuni de a schimba homepage-ul:

-in meniul La pornire (Startup) selectati Deschideti pagina de pornire, iar in meniul Pagina de pornire selectati Deschideti aceasta pagina si scrieti adresa paginii pe care o doriti ca homepage;

-in meniul La pornire selectati Deschideti urmatoarele pagini si adaugati adresa paginii pe care o doriti ca homepage.

optionschromehomepagechrome

Succes! :P

How to » Internet » Cum se seteaza un homepage pe Chrome, Firefox, Opera, Safari

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment