Dezactivare Nero Scout si Optimizare Windows 7/Vista dupa ce instalam NERO 8.

Nero este o excelenta aplicatie pentru cine doreste sa copieze date (muzica, filme, poze, jocuri, etc alte fisiere) de pe calculator pe CD sau DVD. In primele versiuni cam de atat era NERO capabil. Sa copieze / cloneze discuri, sa faca conversia fisierelor audio .MP3 in track-uri compatibile pe CD playere-le din masina si sa permita scrierea unui CD / DVD in mai multe sesiuni.

Odata cu trecera anilor, NERO a mai crescut si a ajuns in program matur care face mai multe lucruri dintr-o miscare. Face backup (Nero BackItUp), indexeaza fisiere multimedia de pe hard (photos, music and videos), instaleaza media player si picture viewer, tool de editare foto / video, plus multe tool-uri de care foarte multi utilizatori nu au nevoie. Nero BackItUp, Nero Burning ROM, Nero CoverDesigner (pentru a crea si printa copera la CD-uri), Nero Express, Nero Home, Nero MediaHome, Nero PhotoSnap Viewer, Nero PhotoSnap, Nero Recode, Nero ShowTime (media player), Nero SoundTrax, Nero StartSmart, Nero Vision, Nero WaveEditor (sound editor).

nero 8 suite

Daca folositi Nero numai pentru a scrie si copia CD/DVD-uri, atunci trebuie sa stiti ca dupa ce instalati NERO Suite 8 pe sistemul dvs. de operare apar cateva servicii () si procese () de care nu aveti nevoie. Servicii si procese care va scad performantele sistemului de operare, oricare ar fi acesta. , sau .

Optimizare Windows XP / Windows Vista si Windows 7 dupa ce instalati Nero 8.

1. Primul lucru pe care este bine sa-l facem dupa ce terminam de instalat Nero este sa dam un restart la calculator si aopi sa intram in "" () pentru a sterge din Startup procesele Nero.

Apasam tastele Win + R pentru a deschide Run box si tastam "msconfig" dupa care apasam Enter.

msconfig

2. In System Configuration mergem la tab-ul Startup si debifam casutele din fata serviciilor puse de Nero. Nero AG NeroCheck, Nero BackItUp si Nero Home.

nero services

Apply & OK. La repornirea sistemului de operare aceste servicii nu vor mai rula automat, insa pentru a opri definitiv toate servciile Nero, mai aveti de facut cateva modificari.

3. Daca deschidem la Processes, o sa vedem ca aici mai sunt cateva procese Nero care ruleaza pe sistemul de operare. NBService.exe, NMIndexingService.exe si NMIndexStoreSvr.exe.

nero in task manager

Pentru a opri aceste servicii va trebui sa mergem in Windows Services, sa le identificam si sa le trecem pe "Startup type" – Manual sau Disable.

Win + R si tastam "services.msc"

services.msc

Pentru a opri rularea acestor servicii, va trebui sa le identificam, sa facem click-dreapta pe ele in lista de servicii > Properties > Startup Tyle : Manual sau Disable > Stop (daca avem "Service Status : Started") > Apply > OK.

stop nero services

Servicii Nero care pot fi oprite din Windows Services : Trecute pe "Disable" sau "Manual" (Recomandat)

Nero BackItUp Scheduler 3  – Nero BackItUp Scheduler 3 is responsible to control all jobs created using Nero BackItUp 3. These jobs can create backups of selected files/folders/partitions or complete hard disk to hard disk, network drive, disc or FTP.

NMIndexingService – Serviciu al Nero Scout. Personal nu cred ca este necesar, insa daca aveti nevoie de Nero Scout lasati acest serviciu sa ruleze. Nero Scout este prezent si in "Computer" unde apare ca un folder de sistem.

Inainte sa dati "Disable" la acest serviciu (NMIndexingService) mergeti in Computer > click-dreapta pe Nero Scout > Properties > debifati casuta din dreptul "Enable Nero Scout" > Apply & OK.

Nero Scout is a unique database application. Many media players use a proprietary database to store meta data and the locations of media filesNero Scout spread over the PC. However, Nero Scout is different. It is optimized to provide you the fastest access ever to your media files from all Nero applications. It also allows you to browse your media files from Windows Explorer or virtually any application you want. You no longer have to worry about having five databases on your system each storing the same information in a slightly different way. All you need now is Nero Scout…

NMBgMonitor

Dupa ce dezactivati aceste servicii reporniti calculatorul. Nero va functiona pefect atunci cand doriti sa copiati / scrieti un CD/DVD sau sa folositi serviciile puse la dispozitie de suita Nero 8. Mai putin Nero Scout daca ati trecut serviciul pe "Disable".

Tutorial facut cu Nero 8 instalat pe Windows 7 Ultimate.

Dezactivare Nero Scout si Optimizare Windows 7/Vista dupa ce instalam NERO 8.

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.