Made in China – iPhone vs. HiPhone

Mergem prin magazine de electronice, haine si etc accesorii. Majoritatea produselor, fie ca au pe ele inscriptionate marci si branduri de renume, produse originale sau piratate, poarta undeva pe eticheta “Made in China”. Nu cred ca exagerez, dar peste 60% din produsele de pe piata din Romania sunt de provenienta din China. Veche traditie inca de pe vremea lui Ceausescu, cand Romania era una din cele mai mari piete de desfacere a Chinei din partea de sud-est a Europei (si inca mai este). Ei produc foarte mult. Au o forta de munca gigant si este tara unde munca este cumparata pe bani putinhiphonei, motiv pentru care toate marile companii producatoare imbracaminte si electronice au divizii si manufacturi in China. Tot China este cea care incalca regulile pietei fara ca nimeni sa poata obiecta ceva. Ma uitam zilele trecute prin magazine cate produse false se gasesc pe rafturi, care poarta inscriptii ale unor branduri de renume (Nike (ACG), Panasonic, Puma, etc, lista foarte lunga). Made in China.

Zilele trecute citeam pe ymvista.com despre HiPhone. Se pare ca nici cel mai vandut produs din clasa smartphone, iPhone, nu a scapat de pirateria chinezeasca. China a creat o copie fidela a iPhone, numita HiPhone, de toata frumusetea (si presupun ca la un pret mult mai mic decat iPhone), ba chiar mai dezvoltata decat produsul original.

Desi este un “rip off chinezesc”, HiPhone si-a facut deja renume ca fiind cea mai reusita clona iPhone (telefon 3G cu WiFi, GPS, Bluetooth, camera de 2 megapixeli, suport pentru playback MP3/MP4 si Windows Mobile 6.0), ba chiar prezinta cateva avantaje pe care acesta nu le are: baterie accesibila (fata de bateria sigilata a iPhone-ului original); slot de carduri microSD; dual sim (simurile pot fi schimbate intre ele chiar si in timpul functionarii).

Presimt ca in curand o sa avem HiPhone si pe piata din Romania, unde cred ca ar avea succes. HiPhone este mai ieftin cu ~ 150 $ decat un iPhone.

Mai multe detalii despre HiPhone : iPhone si “fratele vitreg”, HiPhone .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

You have 666 posts …

Next Article

Schimb de liste ID-uri Yahoo! Messenger, fete si baieti.

Users searching for:

mail consint.ro loc:TW, Pasar tempat hiphone 5, hiphone 中国, vsr razots,
Total
0
Share