Modifica dimensiunea tile-urilor din Windows 8 Start Screen cu MetroScaler

Cand spunem Windows 8 ne gandim imediat la Start Screen, la aplicatiile moderne si la tile-urile acestora din Start Screen. Fiind vorba de o modificare majora de aspect, este de inteles de ce noua interfata moderna este pentru multi utilizatori definitia noului sistem de operare Windows. Iar cand spunem Start Screen, deja ne gandim la modalitati de customizarea ale acestuia pentru a-l face sa se potriveasca mai bine preferintelor noastre.

start-screen

Desi Microsoftul a implementat cateva optiuni de customizare ale Start Screen-ului, utilizatorii nu pot modifica numarul de randuri de tile-uri afisate (acestea depinzand, in mod default, strict de dimensiunea display-ului), si nici dimensiunea tile-urilor respective (tile-uri mai mici inseamna randuri mai multe, tile-uri mai mari inseamna randuri mai putine). Daca sunteti utilizator Windows 8 si doriti fie sa mariti dimensiunea tile-urilor (pentru a se potrivi cu displayul de 65 cm), fie numarul de randuri (prin micsorarea dimensiunii tile-urilor), atunci aveti nevoie de aplicatia MetroScaler.

metroscaler

MetroScaler este o aplicatie gratuita ce nu necesita instalare si cu ajutorul careia utilizatorii pot modifica dimensiunea tile-urilor din Start Screen. Interfata este foarte simpla, dimensiunea tile-urilor putand fi ajustata prin intermediul unui slider. Dupa efectuarea modificarilor, sistemul trebuie restartat pentru ca acestea sa aiba efect.

metroscaler-message

Download MetroScaler.

Nota: Compatibila cu toate versiunile de Windows 8.

STEALTH SETTINGS – Change tiles size in Windows 8 Start Screen with MetroScaler

Modifica dimensiunea tile-urilor din Windows 8 Start Screen cu MetroScaler

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment