Cum dezactivam System Tray in Windows 7

In acest caz intrebarea nu este de ce ar vrea cineva (a se citi utilizator de PC) sa faca acest lucru (poate ca nu are nevoie si este adeptul unui look clean), ci cum sa faca acest lucru. Ei bine, tot in registrii gasim solutia, acestia fiind sursa principala de tweakuri (multe nedescoperite inca de noi).

Asadar, daca doriti sa dezactivati System Tray in (valabil si pentru utilizatorii ), deschideti Registry Editor fara teama si atacati. :) Tastati regedit.exe in Search-ul din Start Menu si urmati calea HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer. In panoul din dreapta creati intrarea DWORD (32-bit) NoTrayItemsDisplay si dati-i valoarea 1 (1=enable; 0=disable).

no_tray_items

Apoi dati Logoff/Logon pentru ca modificarea sa aiba efect.

without_system_tray

In cazul in care ulterior vi se face mila de ceasul ramas singur si parasit in coltul monitorului si va razganditi in privinta System Tray-ului, atunci nu trebuie decat sa urmati aceeasi pasi pana la NoTrayItemsDisplay si sa stergeti aceasta intrare sau sa ii modificati valoarea in 0. Ceasul va v-a multumi :P.

Nota: chiar daca trimiteti System Tray la plimbare, aplicatiile care ruleaza de obicei in acesta nu vor fi si dezactivate, ci doar ascunse. Pentru a le dezactiva, debifati-le din Startup (run->msconfig->startup).

Cum dezactivam System Tray in Windows 7

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.