Cum putem accesa rapid fisiere dintr-o imagine VHD in Windows (fara a folosi aplicatii third-party)

De multe ori se intampla sa avem nevoie sa accesam anumite fisiere dintr-o imagine .vhd creata pentru a fi folosita cu o masina virtuala (de exemplu XP Mode, care poate fi rulat cu Windows Virtual PC si/sau VMware Player pe anumite versiuni de Windows 7; si XP Mode si Windows Virtual PC pot fi descarcate de pe site-ul Microsoft) sau o imagine de backup a sistemului de operare (pentru cei care nu stiu cum sa creeze o imagine de backup a sistemului, gasiti instructiuni aici).

virtual-pc

O accesare mai rapida a fisierelor respective (incluse in imaginea VHD), fara a fi necesara bootarea sistemului virtual sau folosirea vreunei aplicatii third-party pentru a monta imaginea de backup, poate fi efectuata urmand pasii de mai jos:

  • deschideti Disk Management (tastati diskmgmt.msc in Run si dati Enter)
  • in fereastra deschisa dati click pe Action (in coltul din stanga-sus), apoi selectati Attach VHD

attach-vhd

  • navigati catre imaginea .vhd care contine fisierele pe care doriti sa le accesati, selectati-o si dati click pe OK

browse-to-vhd

Si gata. Imaginea VHD va putea fi accesata ca drive virtual din Windows Explorer. Iar dupa ce nu veti mai avea nevoie sa accesati imagine VHD, deschideti din nou Disk Management, dati click-dreapta pe drive-ul virtual si selectati Detach VHD.

detach-vhd

STEALTH SETTINGS – How to quickly access files from a VHD image in Windows (without using third-party tools)

Cum putem accesa rapid fisiere dintr-o imagine VHD in Windows (fara a folosi aplicatii third-party)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment