Cum putem adauga automat shortcut-uri pe Windows Desktop pentru dispozitivele de stocare externe

Daca ati cautat o modalitate de a adauga pe Windows Desktop shortcut-uri pentru a accesa mai rapid dispozitivele externe conectate la computer (fie ca este vorba de USB Stick-uri, CD/DVD-uri sau hard-diskuri externe), fara a aglomera desktop-ul cu shortcut-uri nefolosibile in cea mai mare parte a timpului, atunci TweakNow DriveShortcut este ceea ce cautati.

drive_icon

TweakNow DriveShortcut este o utilitate gratuita cu ajutorul careia utilizatorii Windows pot crea automat shortcut-uri care le da posibilitatea sa acceseze direct de pe desktop dispozitivele de stocare externe conectate la sistem. Si, un lucru foarte important, odata ce dispozitivele respective sunt deconectate, dispar si shortcut-urile create pe Desktop, astfel incat nu se va produce o aglomerare de shortcut-uri inutile. TweakNow DriveShortcut va crea shortcut-urile doar atunci cand vor fi necesare (cand veti conecta un dispozitiv de stocare extern), iar cand veti deconecta dispozitivele respective de la computer, shortcut-urile vor fi sterse.

Cum se foloseste TweakNow DriveShortcut?

Prima data cand veti rula aplicatia, va trebui sa alegeti pentru ce tipuri de dispozitive de stocare externe sa  fie create shortcut-uri atunci cand le veti conecta la computer.

select-devices

In mod default, TweakNow DriveShortcut va crea shortcut-urile in primele locatii disponibile (libere) de pe desktop, insa utilizatorii pot sa le rearanjeze dupa preferinte, apoi pot seta ca aplicatia sa retina locatia aleasa pentru urmatoarele dati cand vor conecta respectivele dispozitive (va trebui sa selectati Yes din meniul drop-down de sub Remember shortcut icon position on the desktop).

driveshortcut_options

De asemenea, este recomandat sa setati si ca aplicatia sa ruleze la Startup-ul Windowsului, pentru a va asigura ca shortcut-urile vor fi create ori de cate ori veti conecta un dispozitiv extern.

Dupa ce veti face aceste setari, conectati un USB Stick sau introduceti un CD/DVD in unitatea optica pentru a vedea cum functioneaza aplicatia. Veti fi cu siguranta incantati ca veti avea acces rapid la dispozitivele de stocare externe fara a fi necesara activarea AutoPlay-ului, si nici nu va veti aglomera desktop-ul cu shortcut-uri pe care nu le veti folosi decat periodic.

Download TweakNow DriveShortcut.

STEALTH SETTINGS – How to automatically add desktop shortcuts for removable devices in Windows

Cum putem adauga automat shortcut-uri pe Windows Desktop pentru dispozitivele de stocare externe

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.