Cum putem ascunde o partitie sau un intreg hard-disk in Windows 8

Atunci cand impartim acelasi computer cu mai multi useri (fie ca e vorba de familie, prieteni, colegi de scoala sau serviciu), cea mai simpla modalitate de a ne mentine fisierele personale private este sa le ascundem. Una dintre metode ar fi bifarea optiunii Hidden din proprietatile (click-dreapta pe fisier > Properties) fiecarui fisier in parte, dar in afara de faptul ca necesita timp (mai ales daca este vorba de un numar mare de fisiere), acestea pot fi relativ usor descoperite de ceilalti utilizatori. O solutie mult mai buna ar fi mutarea fisierelor private pe o partitie separata (sau chiar un alt hard-disk) pe care apoi sa o ascundem de ceilalti utilizatori.

Cum putem ascunde o partitie sau un hdd in Windows 8?

  • in Windows Explorer, dati click-dreapta pe Computer (in panoul din stanga) si selectati Manage din meniul afisat (de asemenea, puteti da click-dreapta si pe shortcut-ul My Computer de pe Desktop)

manage-computer

  • in fereastra deschisa, navigati catre Computer Management > Storage > Disk Management

disk-management

  • apoi dati click-dreapta pe partitia sau hard-diskul pe care doriti sa il ascundetisi selectati Change Drive Letter and Paths

change-letter-and-paths

  • selectati litera partitiei/hdd-ului si dati click pe Remove, apoi pe OK.

remove-hdd-letter

Si gata, partitia sau hdd-ul care contine fisierele dvs. personale va fi ascuns de ochii celorlati utilizatori. Desi hdd-ul va fi in continuare conectat la computer, va fi deconectat de la sistemul de operare, reconectarea putand fi facuta doar cand acestuia ii va fi desemnata din nou o litera (repetati pasii de mai sus, apoi adaugati inapoi litera acestuia dand click pe Add).

Nota: Nu folositi metoda pentru a ascunde partitia pe care este instalat sistemul de operare, altfel acesta nu va mai putea boota!

STEALTH SETTINGS – How to hide a partition or the entire hard-disk in Windows 8

Cum putem ascunde o partitie sau un intreg hard-disk in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment