Cum redactam o scrisoare de intentie

Scrisoarea de intentie este de cele mai multe ori, atasata unui CV, motivand trimiterea acestuia si furnizand informatii suplimentare cu privire la calitatile candidatului. Incercati sa fi politicos si diplomat incepand cu formula de salut si sa va adresati unei persoane anume interesandu-va in prealabil despre cine se ocupa de angajare si functia in cadrul firmei iar daca este o persoana de sex feminin incercati sa aflati daca este doamna sau domnisoara.

Scrisoare de intentie

Formularea introducerii se poate redacta in mai multe moduri, in functie de situatie:

  • Cand se raspunde unei oferte publice privind un anume post

… sunt interesat de postul de ……… pentru care compania dvs. a facut un anunt public in data de …… in ziarul …

sau

… In legatura cu anuntul dvs. publicat in ziarul …… in data de ……., doresc sa-mi exprim intentia de a candida la postul de …

  • Cand se solicita un post pentru care nu s-a facut o oferta, formularea poate fi urmatoarea:

… Ma adresez dvs., in eventualitatea existentei unui post vacant in departamentul ……, pentru o persoana cu experienta …

  • Cand solicitarea job-ului se face la recomandarea unei persoane client, angajat vechi sau partener de afaceri:

… Ma adresez dvs. cu aceasta scrisoare, beneficiind si de recomandarea D-lui X, care este unul dintre cei mai buni (clienti, angajati vechi sau parteneri de afaceri) ai dvs., acesta putand oferi, la cerere, referinte privind experienta mea profesionala care o pot demonstra pe postul de …

  • Cand scrisoarea de intetie insoteste o cerere de angajare, aveti nevoie de mai multe detalii suplimetare care sa completeze raspunsurile simple din formular

Rolul scrisorii de intentie este sa elucideze angajatorul despre lucrurile mai putin clare din CV sau sau pentru a scoate in evidenta anumite elemente din CV care constituie un avantaj in ocuparea postului de catre respectivul candidat.

Al doilea paragraf din scrisoare trebuie sa puncteze atuurile candidatului care vor conta in indeplinirea conditiilor angajatorului pentru ocuparea locului vacant.

Epilogul scrisorii de intentie trebuie sa exprime interestul candidatului de a se intalni cu angajatorul la un interviu, pricizndu-se modalitatea de contact: numar de telefon, fax sau adresa de E-mail.

Nu trebuie sa terminati aceasta scrisoare fara sa o semnati in partea de jos dupa ce ati incheiat cu o formula de incheiere politicoasa:

Cu stima, …,  Cu respect, …

Sunt un anume gen de angajatori care prefera ca scrisoarea de intentie sa fie scrisa de mana, pentru a-si forma o prima imagine despre candidat din tipul scrisului, acesta continand informatii ascunse despre personalitatea candidatului. daca tehnoredactati scrisoarea utilizati fonturi simple: Arial, Times New Roman, Verdana, Helvetica, Georgia, caractere de minim 10 (recomandam 14) si fara diacritice daca trimiteti CV-ul si scrisoarea prin E-mail. Incercati sa folositi acelasi tip de hartie pentru CV si scrisoare, alba si de calitate. Impartiti textul in paragrafe scurte si faceti scrisoarea usor si placut de citit, acest lucru va trimite printre favoriti inainte de interviu.

Sperand ca va sunt utile aceste informatii va uram bafta in viitoarele batalii pentru joburile mult visate.

Cum redactam o scrisoare de intentie

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment