Cum Sincronizam Gmail Notes pe Aplicatia Notes din iOS (iPhone, iPad) si Mac OS X

Apple Notes – Application

Notes este aplicatie nativa, intalnita pe toate device-urile Apple cu sisteme de operare OS X si iOS. Poate fi considerata o varianta simplificata a aplicatiilor OneNote si Evernote. Cu ajutorul Notes putem salva notite text, capturi foto, putem crea liste de cumparaturi, liste “to do” si alte tipuri de insemnari.
Toate notitele pot fi organizate pe foldere si sincronizate in contul de iCloud, care ne ofera acces la insemnari pe de toate device-urile pe care suntem autentificati. Se pot accesa notitele din Notes si via web, accesand: https://www.icloud.com.

Notes Web iCloud.com

Notes Web iCloud.com

Sync Gmail / Google Notes in iOS Notes App

Utilizatorii au posibilitatea se sincronizene insemnarile din aplicatia Notes a iPhone si iPad, pe contul de iCloud.com. Google ofera prin intermediul Gmail un sistem similiar “Notes” in care ne putem stoca insemnarile.

Gmail Notes

Notitele stocate in Gmail pot fi sincronizate pe aplicatia Notes a iPhone si iPad prin simpla adaugare a contului de Google pe device si bifarea optiunii de sincronizare Notes. Cum putem sincroniza Gmail Notes pe iPhone si iPad? Foarte simplu.

1. Deschidem “Settings” pe iPhone si iPad, rulam pana la “Mail, Contacts, Calendar“, identificam si deschidem contul Gmail / Google (presupunem ca acesta este deja adaugat pe iPhone sau iPad).

2. Activam sincronizarea pentru “Notes”. (img. 4 de mai sus)

Dupa ce activam sincronizarea “Notes” pentru contul de Gmail, deschidem aplicatia Note. In “Folders” observam ca s-a adaugat contul de Gmail, in care apar toate insemnarile.

IMG_2254

Toate insemnarile din Gmail > Notes vor fi sincronizate pe iPhone si iPad, de unde pot fi editate, sterse sau adaugate noi notite.

Sync Gmail / Google Notes in Mac OS X Notes App

Sincronizarea Gmail Notes pe Mac OS X se face in mare parte in acelasi fel ca si pe iPhone sau iPad. Difera doar interfata meniului de setari. Presupunand ca avem deja contul de Gmail setat pentru Mail, Contacts, Messages si / sau Calendar pe OS X, mergem in System Preferences > Internet Accounts > Gmail / Google. Bifam sincronizarea pentruNotes“.

Sync Gmail Notes OS X

Dupa acest pas, insemnarile din Gmail Notes vor fi prezente in aplicatia Notes de pe Mac OS X, de unde le putem edita, putem adauga noi insemnari sau le putem sterge.

Notes OS X App

Odata cu lansarea iOS 9, Apple a adus imbunatatiri semnificative aplicatiei Notes de pe iOS si OS X. Posibilitatea de crea checklist-uri (casute ce se pot bifa), numbered list (lista cu numerotare), bulleted list, posibilitatea de inserare fisier foto in interiorul notitelor, scriere de mana si desenare prin atingerea screen-ului, iar poate cel mai important feature al celei mai noi versiuni de Notes, este posiblitatea de a securiza notitele cu parola.

Notes este o aplicatie grauita, dezvoltata de Apple si implementata pe toate sistemele de operare iOS si OS X.

Cum Sincronizam Gmail Notes pe Aplicatia Notes din iOS (iPhone, iPad) si Mac OS X

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment