Curata browser History si ascunde sau inchide aplicatiile “interzise” cu un singur click

Sa presupunem ca o mare parte din timpul dvs in fata unui calculator il petreceti la munca sau la scoala. De asemenea, sa presupunem in ca timpul programului de lucru sau al celui scolar nu aveti voie sa accesati anumite pagini web (sau mai degraba majoritatea paginilor pe care le accesati de obicei :D) si nu aveti voie sa instalati/folositi anumite aplicatii (de obicei aplicatii IM, diverse jocuri si joculete sau media playere). Si acum, sa presupunem prin absurd, ca seful/administratorul/supervisorul/profesorul (sau pur si simplu un individ care nu-si vede de treaba lui) se afla fara nici o treaba foarte aproape de biroul dvs, sau mai grav, fara nici un motiv anume, vrea sa va verifice computerul. Ce puteti face in astfel de situatii?

Don’t Panic! este aplicatia ideala pentru astfel de situatii, aceasta ajutandu-si utilizatorii sa ascunda cu un singur click aplicatiile compromitatoare (sau instalate fara acordul sefilor sau al administratorilor) si tot printr-un singur click (de obicei acelasi :D) sa curete istoria de navigare (browsing history) din Internet Explorer. In plus Don’t Panic! este portabila, adica poate fi instalata pe un USB Stick sau in orice colt obscur al hdd-ului (si lansata tot de acolo ori de cate ori este necesar).

Cum functioneaza Don’t Panic!

  • dupa ce instalati aplicatia, rulati-o si dati click pe Tools, apoi selectati Options din meniul afisat

dont-panic

  • in tab-ul General puteti seta transparenta aplicatiei, puteti modifica shortcut-ul pentru butonul de panica sau puteti seta daca aplicatia va rula sau nu la pornirea sistemului sau daca va rula in Panic Mode.

dont-panic-options

  • in tab-ul Advanced puteti seta daca aplicatia poate fi pornita cu sau fara drepturi de administrator
  • in tab-ul Actions puteti seta ce actiune va intreprinde aplicatia atunci cand este apasat butonul de panica (sau cand este tastat shortcut-ul pt acesta), si anume sa inchida, sa ascunda sau sa minimizeze aplicatiile in systray. De asemenea puteti selecta sa stergeti Recent Files, istoria de navigare si adresele introduse in Internet Explorer + fisierele temporare si fisierele din Recycle Bin.

software-action

  • in tab-ul Close (Hide) puteti selecta ce aplicatii doriti sa inchideti sau sa ascundeti atunci cand este necesar.

close-hide-apps

  • Daca doriti sa ascundeti/inchideti mai mult de 3 aplicatii, atunci bifati Enable BlackList support, dati click pe Show BlackList, apoi adaugati aplicatiile respective in lista. Ca sa va asigurati ca nu ati sarit nici una, puteti completa cateva cuvinte cheie, iar atunci cand va fi cazul toate aplicatiile care contin cuvintele respective in denumire vor fi ascunse sau inchise.

blacklist

  • in tab-ul Run aveti posibilitataea de a seta pana la 3 aplicatii care doriti sa ruleze cand apasati butonul de panica, si de asemenea puteti selecta si fisierele care sa fie deschise cu acestea.

run-applications

Folosind Don’t Panic! va asigurati ca nu veti fi niciodata prins “calcand stramb” la serviciu, la scoala si de ce nu (:D) acasa. Succes!

Nota: Compatibil cu toate versiunile Windows XP, Windows Vista si Windows 7.

STEALTH SETTINGS – Remove browser History and Hide or Close “forbidden” Apps with a single click

Curata browser History si ascunde sau inchide aplicatiile “interzise” cu un singur click

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment