Despre Windows 8: Noutati & De ce nu recomandam instalarea versiunilor pre-beta “scapate” pe Internet

Probabil multi dintre voi v-ati intrebat de ce pe nu au aparut pana acum informatii despre Windows 8 mai ales ca de cateva saptamani circula pe internet cateva versiuni pre-beta ale acestui sistem de operare. In acest articol vom oferi cateva informatii sumare despre ce va aduce nou Windows 8 si ne vom exprima si punctul de vedere in legatura cu versiunile disponibile pe siteurile de torrente.

Mai intai despre noutati: avand in vedere ca inca se afla in stadiul de pre-beta, absolut orice noutate existenta in versiunile Windows 8 “scapate” pe internet poate deveni istorie in versiunea beta oficiala. Dar pentru a ne tine totusi de cuvant enumeram aici cateva:

 • Lockscreen customizabil – se pare ca un feature (care in versiunile “leaked” are nevoie de deblocare) al Windows 8 va permite utilizatorilor folosirea imaginii de fundal ca lockscreen
win8-lockscreen
 • Taskbar Usertile – usertile-ul prezent pe ecranul de Logon si in Start Menu va fi de asemenea (sau cel putin momentan este) prezent si pe Taskbar, ca o scurtatura catre setarile userului personal
windows8
 • Drag&Drop feature in Windows Explorer – sunt zvonuri cum ca in Windows 8 vom putea muta folderele sau fisierele printr-un simplu drag&drop peste link-urile din bara de adrese a Explorerului
explorer-feature
 • Task Manager modern – o noua interfata pentru Task Managerul cel de toate zilele
win8-taskmanager
 • Internet Browser nou – simplu. Atat de simplu incat foarte multi vor “naufragia” folosindu-l. Acordam circumstante atenuante datorita faptului ca a fost “descoperit” intr-o versiune pre-beta, deci are timp destul sa evolueze.
immersivebrowser-win8
 • Integrare Windows Live – userii vor avea de ales daca vor dori sau nu sa foloseasca suita de programe Microsoft, nu si daca vor dori sau nu sa instaleze suita de programe Microsoft. Simplu, nu?
 • History Vault – un fel de Time Machine a celor de la Apple, presupune posibilitatea de a restaura individual fisiere la o stare anterioara, spre deosebire de actualul restore point care restaureaza intreg sistemul
historyvault_win8
 • Auto-colorizare Aero – modificarea culorii aero (Taskbar, Windows Explorer si Start Menu) in functie de culoarea predominanta din imaginea de fundal
win8-aero-colorization
 • Sicronizare Cloud – presupune experienta si setari personalizate pentru Windows si programele instalate pe acesta, logare automata pe siteurile personale, posibilitatea de a recupera parole mai rapid, o mai buna protectie impotriva pirateriei.
Windows-8-Online-ID

Pana aici toate bune si frumoase (deocamdata). Si totusi, nu recomandam nici unui utilizator Stealth Settings instalarea si folosirea versiunilor pre-beta Windows 8 decat cu scopul de a le testa. De ce?

 • in primul rand este vorba de versiuni pre-beta. Cei care ati vazut imagini sau ati instalat deja aceste versiuni probabil ati observat ca designul nu difera prea mult de cel al Windows 7. Si asta pentru ca de regula modificarile si ajustarile sunt facute intai la continut (procesele core etc.) si apoi la invelis (design). Si probabil stiti deja ca versiunile beta ale diferitelor software-uri sunt vulnerabile si deloc stabile, iar aici vorbim (subliniez acest lucru) de versiuni pre-beta.
 • in al doilea rand avem Windows 7, un sistem care si-a castigat milioane de fani pe buna dreptate. Un sistem usor accesibil si usor de inteles si, mai ales, stabil si destul de sigur. Cu siguranta Windows 8 reprezinta noutatea, dar este important sa ne amintim un lucru inainte de a ne grabi sa renuntam la stabilitate in favoarea noutatii: Windows 7 venea dupa Vista, Windows 8 vine dupa Windows 7. Asta nu inseamna insa ca sfatuim utilizatorii Windows sa nu renunte la Windows 7 dupa lansarea Windows 8, ci le recomandam sa astepte macar lansarea oficiala de catre Microsoft a versiunii beta, programata (se pare) pentru toamna acestui an. Comparatiile in stadiul de fata sunt de prisos.

Stealth Settings – News & Why we’re not encouraging the use of pre-beta versions leaked on the Internet

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment