Download Aero Theme pentru Windows 8

Una dintre schimbarile majore ale Windows 8 este interfata moderna a acestuia, din care Microsoft a decis sa scoata feature-ul Aero Glass. Desi sunt foarte multi utilizatori care considera bine-venita modificarea de look a Windowsului, sunt destui si cei care simt lipsa efectelor Aero. Pentru acestia din urma solutia este disponibila sub forma unei teme (visual style), si anume Windows 7 Aero pentru Windows 8.

Aero-for-Windows-8

Windows 7 Aero aduce si in Windows 8 aceleasi efecte eye-candy cu care ne-am obisnuit in Windows 7: borduri si taskbar transparente (singura problema este ca nu poate fi activata transparenta completa pentru acestea).

Cei care doresc sa instaleze aceasta tema pe sistemul de operare Windows 8, va trebui mai intai sa instaleze aplicatia UxStyle Core (Microsoft nu permite instalarea de teme third-party pe sistemele de operare Windows, iar utilizatorii trebuie sa editeze anumite fisiere de sistem pentru a putea folosi temele respective), disponibila aici.

Cum instalam Windows 7 Aero pentru Windows 8?

  • in primul rand rulam aplicatia UxStyle Core, apoi restartam PC-ul

uxstyle-core

  • dupa ce am downloadat arhiva temei, extragem continutul acesteia pe desktop, apoi mutam fisierele din aceasta in folderul Resouces\Themes de sub Windows (C:\Windows\Resouces\Themes)

windows8-themes-folder

  • apoi dam click-dreapta pe Desktop si selectam Personalize din meniul afisat
  • in fereastra deschisa, dam dublu-click pe Windows Aero pentru a aplica tema (de asemenea, tema poate fi aplicata direct din folderul Resources/Themes, dand dublu-click pe fisierul Windows7Aero.theme)

enable-windows-aero

In cazul in care doriti mai multe efecte ale temei, puteti folosi fisierele .reg din folderul Extras (este recomandata crearea unui back-up al registrilor inainte).

Nota: Inainte de instalarea de teme third-party pe orice sistem de operare Windows se recomanda crearea unui restore point pentru a evita eventualele consecinte neplacute care ar putea aparea.

Credit: xXiNightXx @deviantart

STEALTH SETTINGS – Download Aero Theme for Windows 8

Download Aero Theme pentru Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment