Download Mozilla Firefox 10 versiunea finala

Se pare ca Mozilla si-a facut deja un obicei ca la fiecare 6 saptamani sa lanseze cate o noua versiune finala a browserului Firefox. Si cum au trecut deja cele 6 saptamani de la lansarea Firefox 9.0 (20 decembrie 2011), de cateva zile (mai exact de pe 1 februarie), Firefox 10 este disponibil la download utilizatorilor pe pagina oficiala Mozilla.

Dintre noile feature-uri ale versiunii cu numarul 10 a browserului Firefox, le vom enumera aici pe cele mai importante:

  • integrarea in browser a unui nou set de tool-uri pentru developeri, cum ar fi Page Inspector pentru afisarea structurii HTML a unui site, si Style Inspector, pentru vizualizarea si editarea elementelor de design ale paginilor web (aceste tooluri erau pana acum furnizate de extensia FireBug, disponibila in continuare pentru Firefox)
  • Firefox 10 va beneficia de suport extins pentru mediul Enterprise, Mozilla anuntand totodata ca va incerca sa mentina o versiune de baza updatata pentru o perioada mai lunga de timp.
  • introducerea in browser a API-ului pentru aplicatiile full-screen, ceea ce da posibilitatea utilizatorilor Firefox sa creeze aplicatii (jocuri 3D, in HTML5, prezentari etc.) care sa foloseasca intreg ecranul.
  • anti-aliasing implementat pentru WebGL
  • compatibilitatea default pentru add-onuri
  • butonul de Forward este ascuns, fiind afisat doar in momentul in care se foloseste butonul Back
  • majoritatea add-onurilor sunt acum compatibile cu versiunile noi ale Firefox
  • suport pentru CSS3 3D Transforms
  • elemente noi de HTML5, cu suport pentru proprietatile CSS

firefox10

Pentru cei care doresc sa upgradeze la versiunea Firefox 10 pot intra in Firefox > About > Check for updates sau puteti sa o downloadati in peste 70 de limbi si pentru sisteme de operare diferite dand click pe link-ul de mai jos:

Download Firefox 10

Nota: Exista si o veste mai putin buna in privinta noii versiuni de Firefox lansate zilele acestea, si anume faptul ca exista riscul ca anumite site-uri sa nu fie compatibile cu aceasta. De aceea este bine sa verificati compatibilitatea cu site-urile preferate imediat dupa upgrade.

STEALTH SETTINGS – Download final version of Mozilla Firefox 10

Download Mozilla Firefox 10 versiunea finala

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment