Microsoft nu are in plan lansarea Windows 7 Service Pack 2

De obicei, la o anumita perioada dupa lansarea unui nou sistem de operare Windows, Microsoft lanseaza si unul, doua sau chiar trei Service Pack-uri, menite sa rezolve anumite bug-uri ale sistemului si sa mareasca stabilitatea acestuia (service pack-urile sunt de fapt compilatii alcatuite din update-urile, patch-urile de siguranta si fix-urile primite de sistem pana la o anumita data).

windows-7-sp1

Astfel Windows XP a primit cadou trei SP-uri, Windows Vista doua, iar Windows 7 unul singur. Pentru ca din cate se pare, ori nu este nevoie de un al doilea service pack (greu de crezut, chiar daca Windows 7 si-a creat reputatie de sistem stabil), ori Microsoft nu vrea sa isi mai bata capul cu asta (mai ales ca service pack-urile s-au dovedit a le da batai de cap, necesitand destul timp si ceva buget, pe care Microsoft prefera sa il foloseasca pentru dezvoltarea de noi sisteme Windows). In plus, avand in vedere ca noul sistem de operare Windows a fost deja lansat, marea preocupare in momentul de fata este sa se reuseasca convingerea cator mai multi utilizatori ca Windows 8 reprezinta viitorul, si in nici un caz nu isi doresc sa ii incurajeze sa foloseasca in continuare un sistem “invechit”.

Faptul ca Windows 7 nu va primi un al doilea SP nu inseamna ca Microsoftul nu va mai face update-uri de siguranta pentru acesta, sau ca nu ii voi mai fi patch-uite vulnerabilitatile (care urmeaza sa fie descoperite, pentru ca fara indoiala mai sunt destule), acestea urmand sa fie primite periodic de catre utilizatori, cel putin pana cand suportul pentru Windows 7 SP1 va expira, in februarie 2013 (adica la 24 de luni de la lansarea acestuia). Iar Microsoft a asigurat utilizatorii ca Windows 7, ca sistem, va primi suport pana in 2020.

STEALTH SETINGS – Microsoft has no plan for releasing Windows 7 SP2

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment