Cum instalezi Windows 11 pe Apple Silicon cu VMware Fusion

macOS este un sistem de opereare foarte stabil, care oferă suport pentru orice activitate a utilizatorului. Cu toate acestea, uneori este necesar să ai la îndemână și sistemul de operare Windows. În acest tutorial o să vezi pas cu pas cum poți să instalezi Windows 11 pe Apple Silicon cu VMware Fusion.

Așadar, dacă dorești să intalezi sistemul de operare Windows 11 pe dispozitive iMac, MacBook cu arhitectură Apple Silicon, cum ar fi cele echipate cu procesoare M1, M2, M3, pașii din ghidul de mai jos te vor ajuta.

Cum instalezi Windows 11 pe Apple Silicon cu VMware Fusion

Pentru a începe, trebuie să obțineți imaginea Windows 11 ARM de la Microsoft. Veți observa că atunci când o descărcați, veți obține un fișier .VHDX (Hyper-V), incopatibil cu VMware, ar care poate fi convertit executând în terminal linia de comandă de mai jos:

/Applications/VMware\ Fusion.app/Contents/Library/vmware-vdiskmanager -r ./Windows11_InsiderPreview_Client_ARM64_en-us_22598.VHDX -t 0 ./Windows11.vmdk

Așa cum se observă, se utilizează instrumentul vdiskmanager de la VMware pentru conversie.

Această linie de comandă va transforma VHDX într-un VMDK (un format pe care îl puteți deschide și în VirtualBox), cu ajutorul instrumentul vdiskmanager.

Odată ce acest proces este finalizat, porniți VMware apoi creați o nouă mașină virtuală (VM). Apoi, selectați “Create Custom Virtual Machine“.

VMware Installation Method
VMware Installation Method

Selectați Windows 11 ARM ca sistem de operare, apoi nu uitați să bifați caseta “UEFI Secure Boot“.

Cum instalezi Windows 11 pe Apple Silicon cu VMware Fusion
Windows 11 ARM – UEFI Secure Boot

Setați o parolă, apoi mergeți să obțineți imaginea VMDK ca disc virtual (Virtual Disk).

Choose Firmware Type
Choose Firmware Type

La selectare, nu uitați să alegeți “Make a separate copy of the virtual disk.”. Acest lucru va copia discul virtual în locația aleasă în momentul creării sale, pentru a evita orice bug-uri sau alte inconveniente.

Windows 11 ARM on Apple Silicon Mac
Windows 11 pe Apple Silicon

Finalizați operațiunea și deschideți VM (Mașina Virtuală) cu Windows 11 ARM pe Mac Silicon.

ARM Windows 11
ARM Windows 11

Problema este că VMware nu are suport de rețea în această imagine. Deci, va trebui să instalați Windows fără suport de rețea. Când vă aflați la acest pas (sau înainte), apăsați combinația de taste SHIFT + F10 (dacă aveți o tastatură Mac, va trebui să apăsați Fn + F10). Aceasta va deschide un terminal în care introduce-ți linia de mai jos:

OOBE\BYPASSNRO

Aceasta va activa posibilitatea de a instala Windows 11 fără suport de rețea și va reporni instalarea.

Click pe “I don’t have Internet“.

Click pe “Continue With Limited Setup“.

În continuare, dupa ce ai reușit să urmezi pașii ca să instalezi Windows 11 pe Apple Silicon cu VMware Fusion, o să ai sistemul de operare, dar fără conexiune la internet.

Windows 11 ARM on Apple Silicon
Windows 11 ARM on Apple Silicon

Ca să rezolvi și problema conectării la internet, deschide PowerShell cu privilegii de Admin, apoi execută linia de comandă de mai jos și apasă “A” pentru “Yes to All“:

Set-ExecutionPolicy RemoteSigned

Apoi, tot ce trebuie să faceți este să instalați “VMware Tools” prin intermediul meniului VMware.

Install VMware Tools
Install VMware Tools

Related: Cum poți să instalezi Windows 11 pe calculatoare Mac (Intel) – Not Meet the Minimum Hardware Requirements

Restartați sistemul de operare Windows pentru ca totul să funcționeze normal. Veți avea Windows 11 pe Apple Silicon perfect funcțional.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum instalezi Windows 11 pe Apple Silicon cu VMware Fusion
Leave a Comment