Windows 7 Tweak: Add “Delete Folder Contents” to Right-click Context Menu

De cate ori nu s-a intamplat ca o operatie simpla cum ar fi “Delete” sa se complice ceva mai mult cand intra in calcul stergerea continutului anumitor foldere: intrat in folder-> selectati fisierele si abia apoi Delete; sau stergerea folderului cu totul, apoi crearea altui folder cu acelasi nume.

Sau puteti face un mic tweak de registri astfel incat sa adaugati comanda Delete Folder Contents in meniul de click-dreapta (right-click Context Menu).

right_click_entry

Ce pasi trebuie sa urmati:

1. Deschideri Registry Editor (tastati regedit in Search-ul din Start Menu si dati Enter)

2. Urmati calea HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryshell

3. Dati click-dreapta pe shell si creati new Key pe care o denumiti Delete Folder Contents

4. Creati new Key in Delete Folder Contents (click-dreapta) pe care o denumiti command

command_key

5. In panoul din partea dreapta corespunzator noii key modificati valoarea intrarii Default in  cmd /c “cd /d %1 && del /s /q *.* apoi dati OK

value_data

Apoi inchideti Registry Editor si veti observa noua comanda disponibila in meniul de click-dreapta al folderelor.

Nota: recomandam un back-up al registrilor inainte de modificarea acestora.

LA. Graba strica treaba :) Abia dupa ce am dat publish la post am observat ca despre acelasi subiect s-a mai scris o data (culmea, tot azi si tot de stealth – probabil ar trebui sa luam in considerare sa folosim usere diferite :D ) aici. Cel putin fiecare post explica doua metode diferite, asa ca acordati-ne circumstante atenuante. Multumim  de intelegere :)

How to » Tutoriale si Noutati IT » Windows 7 Tweak: Add “Delete Folder Contents” to Right-click Context Menu

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment