A fost lansat Facebook Home pentru Android

In urma cu cateva zile (vreo zece mai exact), Facebook anunta lansarea unei noi aplicatii pentru Android, Facebook Home, menita sa ofere utilizatorilor o cu totul noua experienta in ceea ce priveste conectarea la reteaua de socializare. Desi foarte multa vreme s-a speculat ca Facebook construieste propriul smartphone sau chiar propriul sistem de operare pentru telefoane, noul produs Facebook este de fapt un launcher pentru Android care inlocuieste lock screen-ul si home screen-ul telefoanelor, afisand pe acestea update-uri, poze si mesaje de pe reteaua de socializare.

fb-home

Facebook Home schimba modul in care utilizatorii Android interactioneaza atat cu propriile telefoane cat si cu serviciul Facebook in sine: dupa instalarea aplicatiei, atunci cand vor deschide sau “trezi” telefonul, vor vedea afisata, atat pe Lock screen cat si pe Home screen, o versiune condensata a News Feed-ului, numita Coverfeed.

In primul rand, Coverfeed-ul contine reclame (pentru ca acesta este modul in care Facebook face bani, iar aplicatia este gratuita), insa acestea sunt afisate discret. Dar de asemenea, va insemna un update continuu a ceea ce se intampla cu prietenii de pe Facebook: poze share-uite de acestia afisate cat tot ecranul, link-uri si statusuri postate. In plus, se poate naviga intre update-uri cu un simplu swipe, iar pentru a da like la o poza sau un status nu este necesar decat un simplu dublu-tap (nu trebuie deschisa aplicatia Facebook propriu-zisa).

facebook-home

Un alt feature interesant Facebook Home este Chatheads-ul, acesta reprezentand shortcut-urile pentru conversatiile cu prietenii, afisate sub forma unor mici cercuri care contin pozele de profil ale acestora; dand tap pe acestea va afisa intreaga conversatie, indiferent daca aceasta este tinuta pe Facebook Chat sau via IM. Schimbarea intre o conversatie si alta se face foarte simplu, dand tap pe Chathead-urile afisate, iar daca unul dintre prieteni incearca sa deschida o conversatie, cercul cu poza de profil a acestuia va aparea peste aplicatia deschisa in momentul respectiv, indiferent ca este vorba de browser, de player sau de un joc.

Iar daca va intrebati cum pot fi accesate celelalte aplicatii instalate pe telefonul cu Android, acest lucru se face foarte simplu (fara a fi necesara iesirea din aplicatia Facebook Home), dand tap pe cercul cu poza de profil a utilizatorului (si posesorului telefonului), care inlocuieste butonul home.

Ei bine, incepand de acum cateva ore, Facebook Home este disponibila la download pe Google Play. Din pacate, momentan doar pentru Statele Unite, iar vestile proaste nu se termina aici. Daca peste restrictia de tara se poate trece relativ simplu descarcand aplicatia apk, Facebook Home nu este compatibila decat cu cateva modele de smartphone cu Android, si anume HTC One, HTC One si HTC One X, Samsung Galaxy S3 si Galaxy S4 si Samsung Galaxy Note 2. Si, bineinteles, HTC First, telefonul lansat astazi pe care aplicatia vine preinstalata.

facebook-home-devices

Daca detineti unul dintre modelele de smartphone mentionate mai sus si va aflati pe teritoriul Statelor Unite (sau stiti cum sa evitati restrictia de tara), puteti descarca aplicatia Facebook Home via Google Play. Daca nu va aflati in US, dar totusi detineti unul dintre smartphone-urile de mai sus, puteti descarca aplicatia folosind link-ul de mai jos:

Download Facebook Home (apk).

Nota: Daca nu aveti in posesie niciun telefon dintre cele enumerate in lista de compatibilitate, nu are rost sa downloadati aplicatia; dupa instalare, cand veti incerca sa o lansati, veti fi intampinati de mesajul “Thanks for installing Facebook Home. Your device is not supported yet. You’ll get a notification when Facebook Home is ready for your device” si de un buton care zice “Go to Facebook” (aplicatia propriu-zisa).

STEALTH SETTINGS – Facebook Home for Android released

A fost lansat Facebook Home pentru Android

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment