macOS Sierra nu salveaza SSH Keys in Keychain / PubkeyAcceptedKeyTypes ?

Administratorii de servere / developerii posesori de iMac sau MacBook, au avut o mica surpriza dupa lansarea noului macOS Sierra.
DSS SSH Key-urile  folosite pentru autentificarea fara parola pe servere sau la alte sisteme care cer privatekeys / publickeys, nu mai sunt retinute in macOS Sierra, care vine cu openSSH 7. Chiar daca key-ul a fost adaugat, dupa restartarea sistemului, la incercarea de autentificare in Terminal, o sa fim intampinati de mesajul:

Permission denied (publickey,gssapi-keyex,gssapi-with-mic).

By default, adaugarea unei key in keychain se face atat in OS X cat si in macOS, prin linia de comanda : “ssh-add -K <key>” executata in Terminal. Pana la lansarea macOS Sierra, SSH keys erau retinute in keychain, fiind necesara simpla comanda de autentificare SSH/SFTP la serverele ale caror keys au fost salvate. Din pacate, aceasta comanda nu mai functioneaza, iar “ssh-add -K” nu mai are nici o valoare pe macOS Sierra. Aceasta comanda va trebui sa fie executata in Terminal dupa fiecare restartare sau delogare de pe sistemul de operare, intrucat ssh key-ul nu se mai salveaza in macOS Keychain.

Exista totusi solutii. Adaugarea unui mini script .plist  in ~/Library/LaunchAgents/, care sa execute linia de comanda ssh-add in stratup, la pornirea sistemului.
Detaliile si discutii pe aceasta tema le gasiti la adresa aceasta.
Saving SSH keys in macOS Sierra Keychain.

macOS Sierra nu salveaza SSH Keys in Keychain / PubkeyAcceptedKeyTypes ?

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment