Microsoft anunta lansarea la inceputul lunii iunie a Windows 8 Release Preview

Dupa ce in februarie a fost lansata versiunea Windows 8 Consumer Preview, gigantul american Microsoft  accelereaza procedura de promovare si testare a ultimei generatii a sistemului de operare Windows 8 si lanseaza odata cu venirea verii versiunea Windows 8 Release Preview. Asa cum au anuntat Windows 8 va fi disponibil in 3 variante, pentru diferite clase de utilizatori: Windows 8, Windows 8 Pro si Windows 8 RT. Microsoft s-a gandit si la utilizatorii cu calculatoare mai vechi si a proiectat Windows 8 Pro pentru a putea fi rulat acceptabil si pe sisteme x86. Versiunea RT va fi special destinata noii generatii de procesoare ARM si va fi livrata in varianta preinstalata.

Sistemul va avea integrat si pachetul Office dezvoltat de acelasi producator si va cuprinde deja cunoscutele aplicatii Word, Excell, PowerPoint adaptate si pentru ecranele tactile, insa noutatea este eliminarea din kit a aplicatiei Windows Media Player, ce se pare a pierdut batalia cu celelalte produse de pe piata si nu mai prezinta interes pentru useri. Noile versiuni vor fi disponibile pe 32 si 64 biti si vor putea fi descarcate de pe www.microsoft.com imediat dupa lansarea oficiala. Urmatorul pas dupa Release Preview este RTM (Release to Manufacturing) preconizata undeva in luna august 2012 si in toamna septembrie octombrie 2012 mult asteptata versiune finala.

Asteptam cu interes noua varianta Windows 8 Release Preview si promitem un articol mai amplu despre acest eveniment. Pana atunci puteti testa versiunea  Windows 8 Consumer Preview.

Download  Windows 8 Consumer Preview 32bit.iso

Download  Windows 8 Consumer Preview 64bit.iso

 

Leave a Comment