Schimba locatia folderului OneDrive in Windows 10

By default, pe sistemele de operare Windows 8.1 si Windows 10, folderul OneDrive este creat pe partitia de sistem. Nu spunem ca nu ar fi un lucru bun, ca acest folder sa fie localizat pe partitia pe care este instalat sistemul de operare si aplicatiile instalate, insa daca avem spatiul de stocare limitat pe partitia de sistem, folder-ul OneDrive ar putea sa ne incomodeze. Mai ales daca este vorba de un cont OneDrive platit cu spatiu de stocare de 1 TB.

Pentru a evita ocuparea spatiului de stocare disponibil pe partitia de sistem, putem muta folderul OneDrive pe o alta partitie a hard disk-ului sau chiar pe un hard disk extern.

Cum putem muta folderul OneDrive pe o alta partitie, in Windows 10

1. Click-dreapta pe iconita OneDrive din partea dreapta-jos si click pe Settings.

onedrive_systray

2. In tab-ul “Settings“, click pe “Unlink OneDrive“. Acest lucru il puteti face si daca doriti sa logati un alt cont de OneDrive pe PC.

Unlink OneDrive

3. Dupa ce faceti click pe “Unlink OneDrive”, se va deschide screen-ul de “welcome” al OneDrive. Click pe butonul “Get started

Screenshot 2015-09-01 17.50.16

4. Va autentificati cu user-ul (adresa de e-mail) si parola contului dvs. de OneDrive.

Screenshot 2015-09-01 17.50.57

5. Dupa autentificare o sa apara screen-ul in care trebuie sa modificam locatia folderului OneDrive. In mod default, acesta este localizat in C:\Users\username\OneDrive. Clock pe butonul “Change” si alegeti noua locatie. D:\OneDrive, de exemplu.

Screenshot 2015-09-01 17.52.03

Dupa acest pas nu mai ramane decat sa alegeti ce foldere din contul dvs. de OneDrive doriti sa fie sincronizate pe PC.

How to » Microsoft » Schimba locatia folderului OneDrive in Windows 10

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

2 thoughts on “Schimba locatia folderului OneDrive in Windows 10”

Leave a Comment