Cum putem vedea marimea folderelor in Windows Explorer

Fie ca dorim sa aflam cat spatiu ocupa un anumit folder pe hard-disk, fie ca dorim sa transferam respectivul folder pe un dispozitiv portabil (de exmplu USB Stick) sau alt drive cu spatiu limitat, si dorim sa aflam daca acesta depaseste sau nu ca marime spatiul disponibil, putem afla marimea acestuia (sau spatiul ocupat de acesta) dand click-dreapta pe folderul respectiv si selectand Properties. In cazul in care aveti de monitorizat marimea mai multor foldere insa, aceasta modalitate poate deveni o mare consumatoare de timp.

Folder Size este o aplicatie gratuita care monitorizeaza automat spatiul ocupat de catre fiecare folder de pe hard-disk si afiseaza marimea acestora direct in Windows Explorer.

Folder-Size

Aplicatia este disponibila atat pentru versiunile Windows pe 32 biti cat si pentru cele pe 64. Dupa instalare, acesata ruleaza din systray si le permite utilizatorilor sa activeze si/sau sa dezactiveze oricand afisarea marimii folderelor, sa selecteze lansarea aplicatiei la pornirea sistemului sau sa inchida aplicatia oricand nu au nevoie de aceasta.

Folder-Size-options

Atunci cand Folder Size este activata, aceasta afiseaza dimensiunile folderelor direct in Windows Expolorer, utilizatorii find tinuti la curent constand in legatura ca spatiul ocupat de acestea pe hard-disk. Pentru utilizatorii Windows Vista, Windows 7 si Windows 8, un pop-up cu marimile folderelor va fi afisat lange Windows Explorer, iar pentru utilizatorii Windows XP, marimile folderelor vor fi afisate direct in Explorer.

Download Folder Size.

STEALTH SETTINGS – How to display folder sizes in Windows Explorer

Cum putem vedea marimea folderelor in Windows Explorer

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

Leave a Comment