Cum putem deschide fisiere blocate in Office 2013/Office 365 (Dezactivare Protected View)

Foarte multi utilizatori Microsoft Office 2013 sau Office 365 au intampinat o problema destul de iritanta, si anume imposibilitatea de a deschide diverse fisiere office, fie primite prin e-mail sau extrase din arhive, fie accesate de pe un dispozitiv de stocare extern sau transferate de pe alt computer. Aceasta problema apare atunci cand modul Protected View este activat, acesta fiind o masura de securitate implementata de Microsoft in noul MS Office, care identifica orice fisier creat pe un computer diferit sau de o versiune anterioara de Office, downloadat de pe internet sau primit prin e-mail, ca fiind potential pericol pentru sistem si, implicit, pentru utilizator.

blocked_office_files

Desi in unele cazuri este bine sa fim precauti atunci cand deschidem fisiere office primite in e-mail (mai ales daca expeditorul este necunoscut) sau descarcate de pe internet, cand vine vorba de fisiere cu care lucram zilnic, transferate de pe computerul personal pe cel de servici si invers, stocate in e-mail sau primite de la colegi, cel mai probabil nu avem nevoie de masuri suplimentare de protectie, ci doar sa putem deschide respectivele fisiere. In cazul in care si dvs va aflati in situatia in care nu puteti deschide anumite fisiere in Office 2013 sau Office 365, urmati instructiunile de mai jos pentru a rezolva problema si a debloca respectivele fisiere.

Cum sa deschidem fisiere blocate in MS Office 2013?

In cazul in care nu doriti sa renuntati la protectia oferita de feature-ul Protected View, puteti opta pentru deblocarea individuala a fisierelor office, atunci cand este cazul. Pentru a face acest lucru, dati click-dreapta pe un fisier blocat de Office 2013 si selectati Properties. In tab-ul General, dati click pe butonul Unblock (in partea de jos a ferestrei), apoi dati click pe OK.

unblock-office-file

Veti putea apoi deschide fisierul respectiv ori de cate ori veti avea nevoie, fara ca Office sa-l mai blocheze.

Daca nu aveti rabdare sa deblocati fiecare fisier individual si preferati ca acestea sa poata fi accesate imediat, atunci puteti dezactiva Protected View pentru a va asigura ca nu veti mai intampina problema blocarii cu niciun alt fisier pe care doriti sa-l deschideti cu Office 2013. Pentru asta trebuie sa deschideti orice program office care blocheaza fisiere, dati click pe File si selectati Options. Apoi dati click pe Trust Center, selectati Protected View si debifati cele trei optiuni afisate, si anume Enable Protected View for files originating from the Internet, Enable Protected View for files located in potentially unsafe locations si Enable Protected View for Outlook attachments.

disable-protected-view-office2013

Apoi dati click pe OK. Retineti ca va trebui sa repetati aceiasi pasi pentru fiecare program Office 2013 care blocheaza fisierele pe care doriti sa le deschideti.

Si gata. Folosind una dintre metodele descrise mai sus veti putea accesa fisierele blocate de Office 2013 sau Office 365.

STEALTH SETTINGS – How to open blocked files in Office 2013/Office 365 (Disable Protected View)

Cum putem deschide fisiere blocate in Office 2013/Office 365 (Dezactivare Protected View)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment