Schimba numele PC-ului in Windows 10 – Change Computer Name in Windows 10

La instalarea sistemului de operare Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 sau Windows 10, fiecare PC / calculator primeste un nume. Computer Name. In cazul PC-urilor cu sisteme de operare Windows 10, numele este de forma “Desktop-75svCds” de exemplu. Aceste nume pot fi date fie in mod implict la instalarea sistemului operare, fie de utilizator in timpul inregistrarii. Numele calculatorului trebuie sa ne ajute sa identificam calculatorul in reteaua (LAN) si sa fie unic.

Daca la instalare ati ales un nume pe care doriti sa-l schimbati sau vreti sa schimbati numele dat in mod implicit la instalarea sistemului de operare Windows 10, puteti face acest lucru urmand cativa pasi simplii.

Cum putem schimba numele calculatorului (PC) cu Windows 10

1. Deschidem panoul Settings al Windows 10 si mergem la “System“. Prima optiune de imaginea de mai jos.

settings_windows_10

2. In “System” mergem la ultima optiune a meniului din partea stanga. About. Apoi la optiunea “Rename PC“.

Rename_Windows 10 Computer Name (2)

3. Dupa ce faceti click pe butonul ‘Rename PC”, introduceti numele pe care doriti sa-l puneti PC-ului, apoi click pe “Next”. Aveti in vedere faptul ca numele PC-ului poate sa contina caractere de la A la Z scrise cu litere mici sau majuscule, numere de la 0 la 9 si caracterul cratima (-). Numele PC-ului nu poate sa contina alte caractere speciale (de ex: !@#$%^&) sau spatii.

new_compuer_name

4. Restart pentru ca numele ales de dvs. sa fie inregistrat pe sistem.

pc name

Dupa restartare se va schimba numele sistemului de operare, iar acesta va fi putea fi identificat in LAN (reteaua locala) cu noul nume.

Schimba numele PC-ului in Windows 10 – Change Computer Name in Windows 10

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

  • jeg har omdøbt min computer 100+ gange til det navn jeg gerne vil have… og jeg kan stadig se at min computer heder `bruger`… seriøst.. hvor svært SKAL det være at skifte compterens navn… pis og papir… windows 10 er jo bare en program flade som ikke give muligheder som windows xp gjorde… hvorfor gøre det svære for hver windows update at personalisere sin pc????

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.