CUM PUTEM DEZACTIVA FUNCTIA AUTOCORECT IN OS X

Sistemul de operare OS X are activata in mod default functia de auto-corectare, aceasta fiind de ajutor utilizatorilor atunci cand acestia tasteaza gresit diverse cuvinte. Insa de cele mai multe ori aceasta functie poate fi destul de iritanta, corectand chiar si cuvinte care nu trebuiesc corectate, de obicei inlocuindu-le cu alte cuvinte care fie nu au nicio logica in context, fie dau contextului un inteles total eronat. Daca sunteti utilizator OS X si va gasiti destul de des in situatia descrisa mai sus, cel mai probabil ati prefera sa dezactivati functia auto-correct, chiar cu riscul ca uneori sa va mai scape mici greseli de tastare.

Cum dezactivam functia auto-correct in OS X?

Indiferent daca sunteti utilizator Lion, Mountain Lion, Mavericks sau Yosemite, puteti dezactiva functia auto-correct urmand instructiunile de mai jos.

  • deschideti System Preferences si selectati Keyboard
systempreferences
  • apoi, in tab-ul Text, debifati optiunea Correct spelling automatically
disable-autocorrect-os-x

In cazul in care nu doriti sa dezactivati complet functia auto-correct, ci ati prefera ca aceasta sa fie oprita doar pentru o anumita aplicatie, atunci urmati pasii descrisi mai jos.

  • deschideti aplicatia pentru care doriti sa dezactivati autocorrect (de exemplu Mail)
  • dati click-dreapta in orice camp pentru introducerea textului si selectati Spelling and Grammar
disable-autocorrection-in-app
  • apoi debifati optiunile Check Spelling While Typing si Correct Spelling Automatically

De asemenea, puteti dezactiva autocorrect intr-o anumita aplicatie dand click pe meniul Edit al aplicatiei respective, apoi selectand Spelling and Grammar si debifand Check Spelling While Typing.

STEALTH SETTINGS – How to disable Autocorrect function in OS X

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment